
Salam Banatean Gastro 100g feliat
Odata ca niciodata, a fost un salam al carui gust deosebit crea ispita in toata tara. Nu stim exact cine a fost a fost inspiratul sau creator, ci doar ca i-a dat numele de salam banatean. Pe noi asa de tare ne-a cucerit, incat i-am pastrat atat numele, cat si reteta traditionala. Ca s-o obtinem, selectionam cu atentie carnea de vita si de porc si o asezonam cum stim mai bine, cu condimente alese, care ii dau o aroma inconfundabila. Apoi, dupa ce o afumam si o maturam cu grija, iese o minunatie de salam banatean cu un gust aparte, care, la felul in care delecteaza simturile tuturor, nici nu-i de mirare ca e iubit de gurmanzii si pofticiosii din intreaga tara.
Produs din carne crud-uscat, in membrana necomestibila
Ingrediente: carne de porc ; slanina ; sare ; zahar din struguri ; condimente (mustar) ; potentiator de aroma (glutamat monsodic) ; antioxidanti (acid izoascorbic, erithorbat de sodiu) ; cultura starter ; colorant natural (carmin) ; conservant (nitrit de sodiu).
Contine: mustar
Temperatura de depozitare: 8-12 C
Umiditatea relativa a aerului: 75%-80%
Declaratie nutritionala pentru 100 g produs: |
CR* |
Valoare energetica 1716 KJ /414 Kcal | 20,70% |
Grasimi ……………………………………35,27g | 50,39% |
din care acizi grasi saturati……………….12,92 g | 64,60% |
Glucide……………………………………. 4,14g | 1,59% |
din care zaharuri……………………………..0,1g | 0,11% |
Proteine…………………………………… 19,32g | 38,64% |
Fibre…………………………………………1,54g | – |
Sare ………………………………. ……….3,61g | 60,17% |
*CR Consumul de referinta al unui adult obisnuit (8400 KJ/2000 Kcal) |
Retete

Carnati impletiti
pentru un mic dejun savuros vezi reteta