Salam banatean

Odata ca niciodata, a fost un salam al carui gust deosebit crea ispita in toata tara. Nu stim exact cine a fost a fost inspiratul sau creator, ci doar ca i-a dat numele de salam banatean. Pe noi asa de tare ne-a cucerit, incat i-am pastrat atat numele, cat si reteta traditionala. Ca s-o obtinem, selectionam cu atentie carnea de vita si de porc si o asezonam cum stim mai bine, cu condimente alese, care ii dau o aroma inconfundabila. Apoi, dupa ce o afumam si o maturam cu grija, iese o minunatie de salam banatean cu un gust aparte, care, la felul in care delecteaza simturile tuturor, nici nu-i de mirare ca e iubit de gurmanzii si pofticiosii din intreaga tara.

Produs din carne crud-uscat,  in membrana necomestibila

Ingrediente: carne de porc ; slanina ; sare ; zahar din struguri ; condimente (mustar) ; potentiator de aroma (glutamat monsodic) ; antioxidanti (acid izoascorbic, erithorbat de sodiu) ; cultura starter ; colorant natural (carmin) ; conservant (nitrit de sodiu).

Contine: mustar
Temperatura de depozitare: 8-12 C
Umiditatea relativa a aerului: 75%-80%

 

Declaratie nutritionala pentru 100 g produs:

CR*

Valoare energetica                    1716 KJ /414 Kcal 20,70%
Grasimi ……………………………………35,27g 50,39%
din care acizi grasi saturati……………….12,92 g 64,60%
Glucide……………………………………. 4,14g 1,59%
din care zaharuri……………………………..0,1g 0,11%
Proteine…………………………………… 19,32g 38,64%
Fibre…………………………………………1,54g
Sare ………………………………. ……….3,61g 60,17%
 *CR Consumul de referinta al unui adult obisnuit (8400 KJ/2000 Kcal)

Retete

  • dsc_1066

    Carnati impletiti

    pentru un mic dejun savuros vezi reteta
  • dsc_1156

    Cartofi gratinati cu salam de vara Fox

    De cate ori te-ai gandit la o gustare calda cu salam de vara? vezi reteta